Voor optimale bereiding dient Wagyu-vlees langzaam op kamertemperatuur gebracht te worden. Dit betekent dat ingevroren vlees het best in de koelkast kan ontdooien en ruim voor bereiding buiten de koelkast kan worden gelegd. Door het vlees voor bereiding op kamertemperatuur te brengen zullen de intramusculaire – gezonde vetten – smelten tijdens de bereiding, met als eindresultaat een smakelijk en bijzonder mals stukje vlees.

Ribeye, tournedos, entrecote
Deze mooiste en meest malse delen van het Wagyu-rund kunnen op verschillende manieren worden bereid. Wanneer sprake is van een zeer goede marmering kan ervoor gekozen worden het vlees zonder toevoeging van boter/vet te bereiden. Laat in dat geval eerst op laag vuur het vlees kort doch zodanig op temperatuur komen dat vetten uit vlees vrijkomen om daarna op hoog vuur kort af te bakken als een normale biefstuk. Iets minder gemarmerd vlees kan het best in (room) boter of braadvet gebakken worden. Na bereiding het vlees kort laten rusten onder zilverfolie op voorverwarmd bord of in een lauwwarme oven. Het vlees is het lekkerst als het rosé gegeten wordt. Peper en zout toevoegen na bereiding.

Kogelbiefstuk
Dit deel van het Wagyu rund, gesneden van de bovenbil en het spierstuk, is bijzonder mals doch minder gemarmerd dan bijvoorbeeld de tournedos. Bereiding derhalve het best in (room) boter of braadvet zoals normale biefstuk. Na bereiding het vlees kort laten rusten onder zilverfolie op voorverwarmd bord of in een lauwwarme oven. Het vlees is het lekkerst als het rosé gegeten wordt. Peper en zout toevoegen na bereiding.

Sukade
Afhankelijk van de marmering van de sukade kan dit deel van het Wagyu-rund als biefstuk worden bereid. Wij adviseren een klein stukje te testen om de malsheid van het vlees vast te stellen. Het zou namelijk jammer zijn om dit fantastisch mooie vlees te bereiden als traditionele sukade wanneer dit niet nodig is. Kort om en om bakken op hoog vuur zal veelal het mooiste resultaat opleveren. Ook hier geldt dat toevoeging van peper en zout het best kan plaatsvinden na bereiding.

Wagyu-burger (naturel, zonder toevoeging van kruiden)
Bereiding Wagyu Burger Laat de burgers goed op kamertemperatuur komen en bak ze in een hete pan, zonder boter of olie, 1 tot 2 minuten per kant (voor medium rare). Laat de burgers na het bakken even rusten onder zilverfolie op een voorverwarmd bord. Eventueel kan ervoor gekozen worden om de burgers kort (max. 2 minuten) door te warmen in een voorverwarmde oven. Peper en zout eventueel naar smaak toevoegen na bereiding.

Serveertip De smaak van de burgers komt extra goed tot zijn recht in combinatie met een zoetzure saké-uien-salsa of een krachtige chutney.